Skip to content

Aanbouw, Uitbouw & Serre

Als u extra ruimte nodig hebt, kunt u daarvoor bij Gouwe Bouw terecht. Elk bouwwerk is bij ons volledig maatwerk. Binnen uw mogelijkheden doen wij ons best een bouwoplossing te ontwerpen, die creatief, kwalitatief en toekomstgericht zo goed mogelijk is afgestemd op uw werkelijke wensen.

Omdat er over de begrippen “aanbouw” en “uitbouw” vaak verwarring is, geven wij hieronder een toelichting op deze en aanverwante mogelijkheden voor uitbreiding.

  • Aanbouw: met een aanbouw wordt een afzonderlijke ruimte aan het hoofdgebouw toegevoegd, bijvoorbeeld een bijkeuken.
  • Uitbouw: met een uitbouw wordt een bestaande ruimte in het hoofdgebouw vergroot, meestal over de gehele breedte van de woonkamer.
  • Serre: een serre is een onverwarmde aanbouw op de begane grond, die grotendeels uit glas bestaat, waarin de temperatuur door de stralingswarmte van de zon snel kan oplopen. Om dit effect optimaal te benutten worden serres vaak aan de zuidzijde van een huis gebouwd.
  • Bijgebouw: bij een bijgebouw bestaat er geen verbinding (deur) tussen het hoofdgebouw en het bijgebouw; een bijgebouw kan wel tegen het hoofdgebouw zijn aangebouwd, maar is in architectonische zin ondergeschikt hieraan, bijvoorbeeld een garage.

Vrijblijvende afspraak

Bekijkt u vooral de foto’s van de aanbouwprojecten die wij hebben gerealiseerd om een indruk te krijgen van de mogelijkheden. Maakt u gerust een vrijblijvende afspraak voor meer informatie.

Alle rechten voorbehouden, copyright © 2001- Gouwe Bouw B.V.

Ontwikkeld door RBG-Webstart.nl