Duurzaamheid

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat aanvragen van de omgevingsvergunning vanaf 1 januari 2020 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale gebouwen (BENG).

Hoe eerder dat op grote schaal gebeurt, hoe beter dat voor de wereld van morgen is!

Daarom bouwen wij de nieuwbouwwoningen nu al volgens BENG-normen.

Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe bouwmethoden en -materialen, waarmee wij de woning zo energiezuinig mogelijk kunnen bouwen. De eerste winst zit al in de bouwkundige schil: de muren, de vloeren en het dak krijgen een zeer hoge isolatiewaarde, waardoor er weinig energie nodig is om de woning ’s winters en ’s zomers op temperatuur te houden. Voor het leveren van die energie maken we gebruik van natuurlijke energiebronnen, zoals zonnecollectoren, en installeren we diverse typen warmtepompen.

Het renoveren van gebouwen is net zo belangrijk dan wel nog belangrijker om een betere toekomst te kunnen bereiken. Wij streven daarom dan ook naar eenzelfde aanpak als we op onze nieuwbouw woningen toepassen. Eerst verhogen we de isolatiewaarden van de bouwkundige schil, zodat de energievraag minimaal is. Bijvoorbeeld door het na-isoleren van de (spouw)muren (voorzetgevels), de vloeren (kruipruimten) en het dak (dakbeschot). Ook plaatsen we nieuwe passiefhuis kozijnen met drielaags glas, wat een optimale energie besparing oplevert.

Daarna passen we duurzame installaties toe, zoals zonnepanelen (PV en PVT), WTW (warmte-terug-winning)-systeem en een warmtepomp (bodem/water of lucht/water). Hiermee kunnen we bestaande woningen zelfs energieneutraal realiseren.

Alle rechten voorbehouden, copyright © 2001-2019 Gouwe Bouw B.V.

Ontwikkeld door RBG-Webstart.nl